• Reserveren
  • Dinerkaart
  • Openingstijden
  • Agenda
  • Nieuwsbrief
Toon navigatie

Bieren van de tap

Grand Café Van Ruysdael biedt naast het Amstel pilsener diverse speciaalbieren van de tap.
Enkele bieren wisselen per seizoen.

 

 

 Cornet Palm 8,3%

Een krachtig, blond bier van hoge gisting. Proef de volmondige warme smaak en unieke vanilletoets, resultaat van snippers eikenhout die toegevoegd worden tijdens het brouwen. Geniet van de lange afdronk met zachte bitterheid. Een bier voor ridders van de goede smaak. Dit bier is genoemd naar Theodoor CORNET die in 1686 een exclusief bier brouwde voor de graaf van kasteel Diepensteyn in Steenhuffel (Londerzeel). Daar in de kelders werd het bier in eikenhouten vaatjes bewaard, waardoor de smaak een unieke vanilletoets kreeg. 

 Texels Skuumkoppe 6%
is het eerste ambachtelijk gebrouwen donker tarwebier van hoge gisting in Nederland. De brouwmeester gebruikt alleen natuurlijke grondstoffen, zoals gerstemout en tarwemout van Texel, hop, geroosterde gerstemout en door de duinen gezuiverd water. Er worden geen kruiden toegevoegd. Skuumkoppe is een ongefilterd bier met 6% alcohol dat nagist op de fles en fust. Dit kleine beetje gist onderin de fles of fust maakt het bier extra romig van smaak. Het bier dankt zijn naam aan het witte ‘skuum’ op de donkere zee dat de strandjutters zagen als zij het strand afstruinden op zoek naar afgevallen scheepsladingen.

  

Palm Speciale 5,2%

De bierstijl ‘Spéciale Belge Ale’ is het betere Belgische bier van het begin van de 20e eeuw. Dit vlotdrinkend amberkleurig bier van hoge gisting heeft een verstandig alcoholgehalte.
De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gist haar fruitige gistingsaroma. Fijne aromahoppen uit Kent zorgen voor een subtiele harmonie.

.


 

Steenbrugge Wit 4,8% 

Het abdijbier STEENBRUGGE Wit-Blanche is een tarwebier gebrouwen met 40% ongemouten tarwe en 60% mout. Het heeft een verfrissende smaak en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel ‘gruut’, met nadruk op koriander en curaçao.  Ideaal om van te genieten op een gezellig terras in de horeca.

 

Liefmans Fruitesse 3,8%

Liefmans Fruitesse heeft een frisse en fruitige smaak met een zoete achtergrond. Deze blend van bier gerijpt op echte kersen en natuurlijke vruchtensappen wordt geserveerd op ijs.Liefmans Fruitesse on the rocks is veruit het bekendste bier van brouwerij Liefmans in Oudenaarde (België).

 

 

 

La Chouffe 8%
is het blonde Ardense kabouterbier. In korte tijd bond het hele hordes bierliefhebbers aan zich. Het troebele uiterlijk, de geniale kruidige smaak en het koppige vasthouden aan de grote fles speelden hierbij een rol. La Chouffe is een niet gefilterd blond bier dat zowel in de fles als in het vat hergist. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en heeft een lichte hopsmaak. La Chouffe bevat 8 % alcohol.

 

 

 

Wisseltap
Van de wisseltap (2) zijn altijd mooie bieren te proeven van het seizoen. Onze medewerkers informeren u graag welke speciaalbieren we allemaal van de tap verkrijgbaar hebben.